4. FAVORIT HÄSTAR

Jag har haft väldigt många favorit hästar genom tiden jag ridit, men dom som jag hållt mig till mest är:

*Frej:
En liten fuxig ponny som stod på rinkaby, som var min första ponny jag red där och han var väldigt söt!


Väldigt liten bild men kunde tyvärr inte få den större


*Molly:
Det var en vit c-ponny som stod på rinkaby och hon var väldigt snäll och lite pigg :)



*Lilla regnbåge:
Det är en c-ponny som står på k-lund och hon var den första jag red där! :)




*Kasper:
Han vet ni nog mycket om nu då jag skriver om honom mycket men han är iaf en c-ponny, en polsk ponny som är en grym ponny!<3





*Ida:
Hon är en liten shettis som står hos min förra syslöjdslärare, en grymt söt och busig ponny! <3




Sen finns det också väldigt många bra hästar, men dessa är mina favoriter! ;)


HEEES

Godmorgon!

Red ju Peppe igår och han skulle ta det lungt så jag och mamma skrittade runt kullarna. Vi skulle ändå ta det lugnt då det var väldigt halt på vissa ställen men det gick bra!
Det var kallt, men jag försökte att sitta och röra lite på fingrarna så att dom höll värmen.

Men iaf så när mamma ringde mig imorse och skulle kolla om jag var vaken så trodde hon först att hon ringt fel då jag har ont i halsen och är hes, haha!

Ska snart dra till skolan, ses!


En bild på mig från 7:an på en tråkig lektion, haha... BJUDER

3. BÄSTAVÄN / BÄSTAVÄNNERNA

Asså, jag tycker att en bästavän är en som man delar allt med och är väldigt ofta och så, så jag kan väl säga att jag inte har någon sådan bästavän just nu. Men jag har väldigt många bra vänner ;)


V.5




SVÅRT MED RUBRIKER

Godmorgon!

Idag blir det skola, det är både spanska läxförhör och sen så ska jag börja med matteprovet idag och kanske fortsätta med det på onsdag. Efter skolan åker jag hem och sen när mamma kommer hem från jobbet så åker vi till Peppe & Bella och rider ;)

Min dag i kort text


Fina & söta Lillan får stå för bilden idag

2. ORD JAG SÄGER OFTA

Jadu, detta var ganska svårt då jag inte tänker på det men om man frågar min bror så säger jag dessa två ord väldigt ofta:

*Allvarligt
*Seriöst

Men ja, jag vet inte riktigt men det kanske är dom, finns säkert många mer men det blev två iaf.

Någon som läser bloggen som vet vad jag brukar säga ofta? Kommentera det i så fall!


VINNAREN ÄR...

...för att se vem vinnaren är så får ni kolla på denna videon:



min meljadress: [email protected]

ETT STORT GRATTIS TILL VINNAREN!


NEW DAY

Godmorgon alla bloggläsare!

Idag tänkte jag utse vinnaren på min finn 5 fel tävling, så håll utkik! :D

Blev ett kort inlägg men ska nu sätta mig och kolla vem som vann.


old picture

1. NÅGOT JAG TYCKER OM

Det finns mycket jag tycker om, men några saker är:

*Fota
*Vara i stallet
*Rida
*Vara med kompisar
*Fixa videos



TIME WILL TELL

Nu har jag pluggat ganska mycket, orkar verkligen inte mer men måste ändå göra det.Eller pluggade kanske inte så mycket, tog pauser typ hela tiden..
Men ikväll ska jag vara hos min mormor så kan inte uppdatera, eller jag kanske slänger in ett med mobilen, vi får se.

Men nu ska jag gå och öva lite mer på vissa läxor och sen får jag se vad jag hittar på ;)


TÄNKTE BÖRJA MED DENNA LISTA

Som rubriken lyder så tänkte jag börja med denna lista så jag har något att blogga om istället för att inte ha några ideér:

1. Något jag tycker om
2. Ord jag säger ofta
3. Bästavän / Bästavännerna
4. Favorit hästar
5. Vad jag vill bli när jag blir stor
6. Nytagen bild på dig och din häst
7. Hur startade jag min blogg
9. Mina husdjur
10. Min familj 
11. Bästa ridläger
12. Fem saker som får mig att le
13. Mitt rum
14. Min garderob i stallet & hemma
15. Det här ser jag fram emot
16. Favorit årstid
17. Tio saker jag måste göra innan jag dör
18. Favorit minne innom hästar


GODMORGON

Eller man kanske ska säga god förmiddag, men iaf så red jag Kasper igår och han var duktig men han ville först inte gå fram till ett hörn men han blev bättre så småningom under ridpasset. Skrittade ganska mycket då jag skulle göra det.
Sen trava jag igång honom och sen galopperade jag honom lite också, han var inte lika samarbetsvillig idag som han var igår men han var ändå väldigt duktig! Igår var det också sista gången jag ska rida honom innan han börjar gå lektion som han ska nästa vecka.. Men får försöka vara med honom så mycket jag kan ändå.

Sen åkte jag och mamma direkt till Peppe & Bella, vi mockade boxarna och fixade lite innan vi tog in dom. Sen red vi typ vid halv 7 till typ halv 8, eller kanske lite kortare.
Vi red en annan väg igår och vi hittade till min förvåning och hästarna skötte sig bra men när vi mötte en person med en spark eller vad det heter så tyckte hästarna att det var läskigt och när vi nästan gått förbi så blir Peppe lite rädd då han rörde på sig och hoppade över ett litet dike vid vägen till en äng men det var bara att hoppa tillbaka därifrån, men det gick bra.

Sen åkte vi förbi subway på vägen hem ;)


Haha, söta Taggen

FILM TILL TUVA, OM MERLIN



Kolla in på Tuvas blogg, HÄÄÄR!

GRYM DAG

Red Kasper igår vid 15.00 och han var såå duktig! Men i början så tyckte han att "skyltarna" på väggen var läskiga så han ville inte gå dit men jag jobbade med att ställa han ifrån det så han inte tänkte på det, i slutet av ridpasset så kunde han gå ute på spåret! Gjorde också många övergångar så att han skulle lyssna bra och det gjorde han, super duktiga ponny! <3
Jag vill verkligen köpa denna ponny, helt underbar!
Det tråkiga är att jag bara rida honom så här mycket idag och sen ska han börja gå lektion.. Men jag får väl rida extraridningar, hoppas att jag kan få honom ï min ridgrupp och gosa med honom !



Sen kom mamma och hämtade mig så åkte vi till Peppe & Bella, när vi kom dit så mockade vi och fixade lite saker och sen tog vi in hästarna och lät dom äta mat och då fixade vi lite till och sen gjorde vi ordning dom. Red vid typ halv 7 till halv 8. Det gick bra men dom var lite nervösa. Vi skrittade nästan hela tiden, men travade lite bara.
När vi kom in från ridningen så fixade vi med hästarna och sen gav vi dom mat och sen åkte vi hem.


Peppe

Bella

Bilderna är lånade av Emmy Strömberg, hoppas att det var okej att jag lånade dom! :)

Grym dag och det kommer nog bli lika bra idag då jag ska både rida Kasper & Peppe idag med! :D


ALLT JAG GÖR PÅMINNER MIG OM DIG

Kom nyss hem från skolan och kände att jag borde gå in på datorn och blogga lite då det varit dåligt med det nu den senaste tiden.. Men jag har mycket att göra och känner verkligen ingen ork och har inte så många ideer. Jag försöker iaf lägga in några inlägg per dag. Det kommer fler när jag har tid & ork, skolan, ridning, vänner kommer före bloggen, hoppas att ni förstår och att jag inte kommer som fast klistrad framför datorn för att skriva massa inlägg.
Men när jag har lust så skriver jag lite inlägg men hoppas gärna att ni fortsätter kolla in bloggen ändå, ni kan också hela tiden ge mig förslag! :)

Snart drar jag till stallet, see ya!


It's me, like it or not

DAGEN

Nyss kommit hem från stallet, när jag kom dit så frågade cissi om jag kunde leda så ledde i gruppen klockan 16.00 och sen efter det så red jag Kasper, han var duktig men lite seg och stark men blev bättre i slutet och gud vilken bra galopp han hade i höger varv, love!<3
Sen när ridit i typ 20 minuter så började han tycka att ett hörn i ridhuset var läskigt så där ville han inte gå riktigt men var duktig annars.
Lisa fotade lite så det kommer upp någon dag i veckan ;)



Sen så var det dax att rida i min vanliga grupp men innan det så skulle jag & cicci fixa ordning 4 hästar, vi red ju en var och sen är det två i våran ridgrupp som rider i hoppgruppen innan våran grupp så vi skulle fixa dom, hehe!
Ridpasset på lille skutt idag gick helt okej, red dressyr med volter och övergångar.
Duktig Lille skutt!


GODMORGON

Godmorgon, igår blev det ingen träning. Direkt efter skolan åkte jag till stallet och red Kasper och det gick inte så bra, dom hade nya skyltar i ridhuset som kasper var jätte läskiga så han ville inte riktigt gå förbi dom.

Efter jag ridit så åkte jag hem och satt mig vid datorn lite och sen åkte jag och mamma och fixade lite med min mormors present, hon fyller år nästa torsdag ;)
Sen när jag kom hem efter det så pluggade jag lite SO, och sen satt jag mig lite vid datorn och fixade med en video till Tuva! Som ni märkte på förra videon jag gjorde så är det dålig kvalite på musiken men det är för att jag fått spela in låten på min kamera och sen lagt in den igen för att det ska fungera och då blir det dålig kvalite men bättre än inget.

Idag blir det skola och sen stallet och Rida Kasper, fota hoppgruppen och sen rida i min vanliga grupp. Taggad!


En bild från förra onsdagen när jag red i min grupp


RIDNINGEN IGÅR PÅ KASPER & PEPPE

Hejsan, red ju Kasper och Peppe igår så tänkte berätta lite kort då jag snart ska till skolan.

Efter skolan så åkte jag direkt till stallet och red Kasper, han var duktig men lite seg men tyckte ändå att han lyssnade hyffsat bra, mamma filmade så kanske kan klippa ihop lite till er! :)
Sen åkte jag och mamma hem och bytte om och åkte sedan iväg till Peppe & bella, När vi kom dit så mockade vi och sen fixade vi iordning hästarna och sen red ut på en lite tur runt kullarna, blev bara skritt idag då underlaget inte var bra, hårt/halt. Efter ett tag så mötte vi en som kom med pannlampa och hundar som hästarna tyckte var läskiga och ville inte riktigt gå förbi. Men hon som vi mötte var så snäll så hon gick ut lite på gärdet  så vi kunde gå förbi.
Annars gick det bra och var riktigt mysigt att rida! ;)

När vi kom tillbaka till stallet så tog vi av hästarna utrustningen och så, och sen fixade vi vattenhinkarna och lite så.

Sen åkte vi hem! Lyckad dag! :D


(TOG NÅGON BILD PÅ PEPPE & BELLA SÅ KANSKE KOMMER UPP SEN)

MIN FÖRSTA VIDEO I SONY VEGAS



Vad tycker ni om den? Kritik?

KATTBILDER FOTADE AV MIG









Tycks?

V.4



SAKER JAG SKA GÖRA, VAD SOM SKA KOMMA UPP PÅ BLOGGEN

Jätte kul att ni verkade gilla mitt åsiktsinlägg om vänner, vill ni att jag ska skriva något mer åsiktsinlägg? I så fall, om vad?

Jag ska också göra en videoblogg till er men vet inte vad jag ska säga, kanske ska säga vem som vann min finn fem fel tävling i en videoblogg?
Som jag sa innan så ska jag fixa med vem som vann i min tävling när jag har tid.

Ska kanske skaffa en till tävling när jag fixat med förra tävlingen.

Göra några önskeinlägg som ni ville ;)

Några mer förslag??


Fina Kasper! <3

SOV GOTT! =)


MIN ÅSIKT OM VÄNNER...

Fick ett önskemål att jag skulle skriva ett önskeinlägg om "vänner" så här kommer det:

Kan börja med att det finns alltid en vän där ute i världen som är gjord för dig, även om det är en vän för livet eller för en del av livet så finns känslan av en sann vänskap där.

Det kan börja när man är barn, vuxen, ja när som helst! Jag tycker inte att man riktigt kan säga att man väljer sin bästa vän, man liksom klickar.
När man hittat sin "andra del": Det är grymt roligt att ha en stöttande hand som kan dra upp en från gropar som man aldrig skulle komma upp ur själv, en vän som man kan lita på till 110%. En vän som man hittar på lite galna saker som man gör, en vän som alltid tröstar när man är nere, en vän som man delar massa grymma minnen med! En som är som en familjemedlem i sin egna familj och tvärtom, en som man kan offra nästan vad som helst för! Det finns massa mer men tar bara upp lite saker som är otroligt med att ha en bästa vän!

Den otroliga känslan "tror" jag att man bara kan finna en ända gång i livet.. Även om man kanske vill finna den igen..

OM man förlorar sin bäste vän: Alla vänskaper håller inte till döden skiljer sig åt, och då kommer man en gång uppleva det som är så j*vla trist efter x antal års vänskap, att förlora sin andra del.
Det känns som att någon drar ut en del ur dig som man aldrig kommer få känna igen, att någon drar ut din livsglädje, ja, man kan inte beskrkiva hur det känns innan man upplever det. Det ända man vet är att man ALDRIG vill känna det igen och att man vill gå i ide som björnarna och aldrig komma ut..
Men tyvärr kan man inte gå i ide som björnar då vi är människor och måste göra saker även om vi vill ligga kvar i sängen istället för att gå till skolan med en klump i halsen över att man ser sin "bästis" men inget prat eller något.

Hur länge man kommer känna så är väl upp till var och en, alla har väl olika "känslor", vissas försvinner fort medan andras kanske har kvar det i år...

Ja, jag kan väl skriva hur långt som helst i detta område men avrundar detta nu med att säga: En bästa vän är det ALLA behöver, utan en extra del i sig själv känner man sig inte lika glad osv.! <3


Några bilder på några vänner som betyder...<3

MISSA INTE PONNYAKUTEN KLOCKAN 19.00 IKVÄLL

Nu sitter man här framför datorn medan mamma & stefan är och köper hem en kebabrulle till mig och något till dom. Jag har länge velat smaka kebabrulle men har alltid ändrat mig och tagit en kebabtallrik men idag tog jag det istället.

Efter det blir det ponnyakuten! :D



JAG VANN, GUD SÅ ROLIGT!

Kollade nyss in på denna blogg och såg att jag hade vunnit på hennes tävling, super kul! :D
Undra vad det hemliga priset är!

Nu tycker jag att nu kollar in hennes blogg genom att klicka HÄÄÄR!

...eller genom att klicka på bilden nedan:





LITE BILDER FRÅN ONSDAGS, DÅ JAG HOPPADE MED LOLLIPOP




Hon hoppade  av lite väl tidigt och jag var inte riktigt beredd på det:


Duktig ponny! ;)

Bilderna är fotade av Emma!

KAN NÅGON HJÄLPA MIG?

Var och tränade imorse och det var faktiskt rättså kul, jag tänker att det ger något i ridningen och då håller jag motivationen uppe när det är jobbigt.

Men när jag kom hem så duschade jag och sen satt jag mig och gjorde en video i Sony Vegas pro 11.0, nu är jag klar med själva videon men får inte in någon musik dock. Någon som vet hur man får in musiken?
När jag kunnat fixat musiken så får ni se den, om ni vill såklart.

Nu ska jag sätta mig och klura lite på hur man får in musiken..

Tacksam om någon kan hjälpa mig!


BILDERNA KOMMER SNART

Godmorgon!
Idag ska jag åka och träna med mamma och sen vet jag inte vad jag ska göra men jag får väl hoppas på något kul.
Letar nu efter ett nytt bättre video redigerare då det jag har nu, är en gratis program och blir då en text i mitten tyvärr, något tips om vilken program som är bra?

Nu ska jag leta vidare, see you!


Bilderna från i onsdags kommer upp snart

VIDEO TILL AMANDA

Har verkligen inte orkat lagt in något blogginlägg idag men nu tar jag mig i kragen och skriver ett inlägg till er. Jag hoppas att det uppskattas, men jag vet fortfarande inte vad jag ska blogga om riktigt men jag har fått lite förslag så får sätta mig och skriva lite sen ;)

Just nu sitter jag och laddar upp lite bilder från 11 januari (hoppgrupp), det är många bilder. Innan det så städade jag mitt rum, inte så kul men hade lovat mamma att jag skulle göra det i helgen så fixade det!
Imorse så åkte jag och tränade, tränade lite ben och lite armar och sen sprang/gick jag på löpbandet i över 20 minuter innan mamma & stefan ville åka hem.
Sen när jag kom hem så duschade jag och sen fixade jag en video till Amanda, här är den:



Tycks?

VAD SKA JAG BLOGGA OM?

Förlåt för den dåliga uppdateringen men jag vet inte vad jag ska skriva om, snälla ge förslag?

Men idag börjar skolan klockan 10.10, så det blev sovmorgon idag ;) Och efter skolan ska jag rida Kasper! <3



TRÅKIG DAG I SKOLAN IDAG...

Kom hem från skolan för ett litet tag sedan, ingen rolig dag i skolan alls. Först så hade vi teori i hemkunskapen, vi kollade på någon tråkig film. Sen idrott men det var helt okej, jag körde badminton, haha!
Sen så skulle jag, Fanny och Emma vara matvärdar från 11.00-12.50, inte så kul det... Liksom hur kul är det att gå runt och torka bord som är jätte kladdiga och så ligger det kvar tallrikar osv.
Men det positiva var nog att man fick en glass för att man hjälpte till.

Efter det så hade vi bara lite mentorstid och sen slutade vi. Jag åkte hem och ska snart åka till stallet och rida Kasper ;)

Ses sen!




RIDNINGEN IGÅR

Efter skolan igår så åkte jag och Linnéa till stallet och sen frågade jag när jag skulle rida Kasper och då skulle jag rida med i 16.50-gruppen.
Kasper var duktig idag men lite seg och blev även stark i galoppen, i början bör vi travade så var han lite busig, han försökte bocka lite smått ;)
Bilder kommer!

Sen så fotade jag hoppgruppen så det kommer också bilder på det.

Efter det så red jag i min ridgrupp, vi skulle hoppa. Jag red Lollipop och i början innan vi började hoppa så lyssnade hon ganska bra men när vi började hoppa på en långsida så gick det inte lika bra men sen fick vi till det så det blev jämna galoppsprång mellan de 3 hindren.
Sen hoppade vi en bana och då gick det bra tills vi kom till långsidan där vi kom lite fel på ena hindret men det löste sig bra.
Nästa gång vi körde så gick det bra och hon lyssnade bra.
Duktiga tjejen ;)
Bilder kommer!

Tjuvkik:


FILM TILL EMMA FERNHAGEN


5 SAKER DU KANSKE INTE VISSTE OM MIG...

*Jag får dåligt samvete jätte lätt
*Jag har sämst självförtroende
*När jag var mindre så var jag otroligt klantig, jag ramlade minst 1 gång VARJE dag, haha!
*Jag gillar att fixa videos på datorn, antingen när man rider eller något annat
*Jag brukar säga "va?" även om jag hört


Haha, skum bild på mig.

BILDER FRÅN TISDAGEN 10 JANUARI 19.20-GRUPPEN


Fanny Jaensson & Ponsse

Emma Fernhagen & Stina

För att se fler bilder, KLIIIICKA HÄÄÄR!

LÅNG RAST

Nu sitter jag hemma hos mig och har nyss ätit mat, vi var nyss i conventum och kollade på något och nu har vi "rast" till 13.00.
Så man får ju hutta på något kul att göra ett tag, håller nu på att ladda upp lite bilder förra tisdagen i 19.20-gruppen, Fannys och Emmas grupp, då dom hoppade. Det kommer snart upp på bloggen, om inte picasa är allt för segt.

Ses sen! ;)


JAG ÄR MED OCH TÄVLAR


Klicka på bilder för att komma till tävlingen!
Var med ni också! :)


GE IDEÉR

Skola idag och sen åker jag till stallet och rider Kasper och sen rider jag i min ridgrupp ;)

Jag har typ inga ideér om vad jag ska blogga om, några förslag?

Blev ett kort inlägg nu, men snälla ni ge förslag!


foto; jag


I WILL ALWAYS LOVE YOU

Hej!

Min dag idag:
Skolan först och jag var verkligen jätte trött! Jag ville bara hem och sova+så var det kallt också så det var inte så kul. Men det gick väl helt okej.
På sista lektionerna så fick jag nackspärr, inte så jätte skönt det. Men jag får hoppas att det snart går över.
Efter skolan så åkte jag direkt till stallet och red Kasper, jag var duktig men lite seg men lyssnade bra.

Ändring i schemat: Jag kommer rida Kasper till Fredag denna vecka och sen nästa vecka också! :)

Efter jag ridit så kom mamma och hämtade mig och vi åkte hem och sen åkte vi och tränade. Det var i ett cirkelgym men olika saker man skulle göra så att man tränade hela kroppen. Erkänner att det var riktigt kul!

Och nu sitter jag här och är trött. Men ska hålla mig vaken ett tag till då klockan bara är halv 9, hehe.


Jag & Adam

RUBRIK

Jag hann tyvärr inte blogga på morgonen idag och sen åker jag till stallet direkt efter skolan så blir inte bra uppdatering idag men lägger upp lite inlägg ikväll. Nu ska jag ha englska, så hejdå! :)

VAD SKA KOMMA UPP DENNA VECKA?

Det är lite som jag tänkt ska komma upp denna vecka på bloggen och det är:

*Videoblogg- Men vad ska den handla om, kommentera!
*Vem som vann finn fem fel tävlingen
*En ny tävling

Det finns säkert mera som jag tänkt men jag kommer inte på mer nu ;)



Ni kan också kommentera vad ni vill ska komma upp! :)

VECKOSCHEMA V.3


NY DESIGN

Vad tycker ni om min nya design?
Jag har lite små-fix kvar med menyn, koderna osv.

Kommentera gärna vad ni tycker! :)


NÅGRA FÖRSLAG

Antingen idag eller under veckan så kommer det upp en ny design på bloggen, har ni några önskemål om hur den ska se ut?

Kommentera isf! ;)


HUR KUNDE DU GÖRA SÅ?

Var ju på m-berg idag och lite så, fick med mig ridtermobyxor hem ;)

Hinner inte skriva något mer då jag måste gå och kolla på ponnyakuten!


PONNYAKUTEN 3

Missa inte ponnyakuten klockan 19.00 idag! :)


JAG GER INTE UPP INNAN DET FUNGERAR

Nu åker jag till m-berg och några affärer med Mamma, får se om vi hittar något ;)

Ses sen!


JAG KÄMPAR TILLS DET GER RESULTAT...

Igår så var jag med Moa och vi var på m-berg och kolla runt lite. Sen på kvällen så gjorde jag inte något tYp. Vi bakade chokladmousse, gott!

Iaf så vet jag inte vad jag hittar på denna dag.

Hehe, detta blev ett väldigt kort och tråkigt inlägg..


Love you Kasper!<3

BILDER FRÅN TISDAGEN 10 JANUARI 17.40-GRUPPEN




Fler bilder HÄÄR!

ÄNDRAT MIG

Jag har ändrat mig, jag tar ingen bloggpause då jag vill blogga och skriva av mig lite.

Men den bästa uppdateringen blir det kankse inte men lite iaf!


You make me smile<3

BILDER FRÅN DÅ JAG RED LOLLIPOP, 11 JANUARI







Bilderna är fotade av Emma.

BILDER FRÅN MÅNDAGEN 9 JANUARI, 16.50





För att se fler, KLIICKA HÄÄÄR!

GODMORGON

Godmorgon! :)

Hann inte göra tidsinställda inlägg igår morgon och sen var jag borta typ hela dagen och sen var jag jätte trött så jag orkade inte blogga..

Dagen igår lite snabbt:

Skola, vi lagade en pizza som ett praktiskt prov i hemkunskapen och sen fick vi äta upp pizzan!
Efter skolan åkte jag hem en liten stund och sen åkte jag till stallet med Moa och red Kasper. Efter det kom mamma och hämta oss och sen åkte jag och mamma till Peppe. Jag började att göra ordning honom när jag kom dit och sen så red jag och Emmy ut, det var verkligen kolsvart och så blåste det jätte mycket!
Det gick bra men Peppe var lite tittig och så och så trippade han fram istället för att skritta farmåt.
När vi kom till några höbalar som log ute så tyckte hästarna att det var läskigt så Bella for framåt och Peppe vände sig och sprang åt andra hållet men stannade efter någon meter så det var bara att gå tillbaka och då gick det bra.

Sen så sprang ett rådjur typ 50 meter ifrån oss men hästarna hoppade bara till och sen fortsatte vi gå.

När vi kom fram till stallet igen så tog vi av hästarna sakerna, sen fixa lite och sen åkte vi hem. Innan vi åkte hem så bestämde vi att vi skulle dit på Måndag igen och då ska Mamma rida Bella och jag Peppe. Vi ska rida en runda själv och se så att det fungerar bra. Det har ju varit kolsvart varje gång vi ridit ut men jag får hoppas att jag hittar en runda men jag tar den lättaste.

Sen när jag kom hem så la jag mig i soffan och vilade, var sjukt trött!


My eye...

DU ÄR HELT UNDERBAR KASPER

Godmorgon! Idag blir det skola och sen åker jag iväg till stallet och rider Kasper, sen kommer mamma och hämtar mig och vi åker iväg till Peppe. Hon som äger peppe rider ut med mig på deras storhäst och visar lite vägar där borta.
Härlig dag! ;)

Kan berätta lite snabbt om gårdagen, först var det skola som vanligt. Sen åkte jag till stallet och frågade när jag skulle rida Kasper och då sa hon att jag skulle rida honom i 17.40-gruppen.
Så väntade tills då och gick sedan iväg för att rida.
Han var lite segare än vanligt men ändå lite starkare men jag förstår att han blir starkare när det stod hinder på banan och att de andra fick hoppa men vi fick rida bredvid hindren.
Duktiga ponny! <3



Sen red jag Lollipop, men det gick absolut inge bra så det skippar jag att skriva om.

Men vi ses! ;)

BILDER FRÅN TISDAGEN DEN 10 JANUARI NÄR JAG RED KASPER








Alla bilderna är fotade av Moa!

LITE BILDER FRÅN NÄR JAG RED KASPER I MÅNDAGS

Här kommer det lite bilder från i Måndags när jag red Kasper! ;)





Blev bara några, då jag inte hade så mycket batteri (skulle fota linnéas grupp efter)

MIN DAG IGÅR...

Godmorgon, snart äre skola. Taggad som vanligt.., haha! :p

Men tänkte berätta om min dag igår:

Började med skolan och jag var såå trött. Det var också jätte kallt så man satt och frös hela tiden.
Men annars var det väl helt okej, vi har redan fått ett tema arbete som ska redovisas v.6 så det är ett ganska stort arbete men jag och moa kom även på att det skulle vara lättare att redovisa om man var i grupp så nu får man vara 2 i grupp om man vill. Jag är med Moa! :)

Efter skolan så skyndade jag mig hem med moa och bytte om och åt på ca 15 minuter, sen fort till stallet och göra ordning Kasper som jag skulle rida. Idag var han rättså duktig innan dom ställde upp som en avdelning av det stora ridhuset då dom har 2 lektioner där samtidigt. Det tyckte Kasper var läskigt så han tvärvände och bockade lite och lite så men det vara mest att han gjorde det i galoppen men blev duktig sen.
Love u! <3


Det kommer fler bilder fårn när jag red Kasper under dagen!

Och sen fotade jag 17.40-och 19.20 gruppen så det kommer bilder på det någon dag ;)

BILDER FRÅN ONSDAGEN 4 JANUARI 19.20

Nu kommer det lite bilder från förra onsdagen, 19.20-gruppen 4 jauari:






För att se fler, KLIICKA HÄR!

FAIL BILDER A LA FELICIA, DEL 2

Ni gillade att jag la upp failbilder så här kommer det ännu lite mer:







Haha, man failar så mkt... :s

Vill ni ha fler? ;)


GAMLA RIDBILDER, DEL 2

Ni gillade ju när jag la upp gamla ridbilder, så här kommer det fler:







Kan verkligen inte påstå att det är bra bilder, men det kommer fler en annan dag ;)

MINA VÄNNER, DEL 2

Emma Englund: Henne lärde jag inte känna för så överdrivet länge sedan, men det var ett litet tag sedan. Vi lärde känna varandra i stallet genom att hon gjorde en konstig min och sa "fååågel" och jag typ dog av skratt! Hon var också skötare på Lille skutt som Fanny också är så på så sätt lärde vi också känna varandra.
Just nu tycker jag att vi är bra kompisar som är i stallet men skulle gärna vilja börja vara med dig på fritiden också! <3
Emma, du ska veta att du är en grym kompis! :D <3

En bild på Emma, snyggingen:


Moa Talbäck: Vi har gått i paralellklass väldigt länge och sen så i 7:an började vi i samma klass  och där har vi blivit vänner och är nu grymt bra vänner! Moa är en snäll, positiv glad tjej som är en vän för livet!
Innan vi började i samma klass så var vi inte så bra vänner, vi visste vilka vi var men vi pratade typ aldrig och så. Men jag ångrar att jag inte gjorde det tidigare för du, moa är så snäll!

Här kommer det en bild på Moa:


Kommer snart en del till ;)

GODMORGON, SKOLA IDAG

Godmorgon, idag är det skola.. Det känns faktiskt konstig av tanken att man ska gå till skolan, det känns som att det var åratal sen men ändå som igår!
Men man får väl hoppas att det blir en lugn termin även om jag inte tror det precis, kommer säkert vara värre än förra terminen.
Men nu ska vi ha positiva tankar, det enda positiva är väl att man träffar vänner!

Men kan passa på att fråga, När börjar ni skolan? Idag eller en annan dag?

Har i alla fall fixat lite tidsinställda inlägg åt er så ni har lite och kolla på när jag är i skolan och sen i stallet! Tagga stallet och rida idag! :D

Igår kväll snöade det lite, hoppas att det ligger kvar än. Har inte kollat ut än :s

Ses sen!


MITT VECOSCHEMA V.2


LOVE YOU KASPER<3

Kom nyss hem från stallet. När jag kom dit så gjorde jag ordning Kasper och han var inte på sitt bästa humör, lite surig. Efter ett litet tag så blev han lite mer till sitt rätta jag.
Sen började jag rida, skrittade fram honom i båda varven, lite volter osv. Sen travade jag båda varven. Jobbade mycket med avsaktningar och halter så han skulle lyssna. Sen tog jag också en galopp i båda varven men bara på rakt spår då han inte är helt igång riden än.
Sen travade jag lite och sen skrittade jag av honom.



Gasssch vad jag älskar denna häst alltså!  <3

Sen så fotade jag i Linnéas grupp, fotade alla så om ni rider i Måndags gruppen klockan 16.50-17.40 så får ni ta bilderna när jag lagt upp dom på picasa men det kommer nog ta ett tag då jag måste först ladda upp lite bilder från förra onsdagen och sen från detta ridpass.
Dom hoppade och det gick bra för alla, i alla fall vad jag såg!

Till Frida: Är det okej om jag laddar upp de bilder som jag har på dig och Eddy i helgen? ;)


GAMLA RIDBILDER

Fick ett önskemål att jag skulle lägga upp gamla bilder så jag lägger upp några gamla bilder när jag rider:







Någon som vill se fler?


GODMORGON ALLA NI

Godmorgon alla ni som kollar in min blogg just nu! ;)

Idag så ska jag nog åka till marieberg Galleria och efter det åker jag till stallet med Linnéa, rider Kasper och sen fotar jag när hon rider! Detta kommer nog bli en bra avslutning på jullovet för imorgon börjar skolan igen, känner mig verkligen inte peppad till det men man får väl leva med det.
Tagga att försöka höja mina betyg!

Ska fixa lite tidsinställda inlägg till er.


BAD UPPDATERING...

Dålig uppdatering idag, var nyss och kollade på när min pappa spelade fotboll, och vid 17.00 så åker jag till tåget och åker hem till mamma. Så jag har inte så mycket tid att blogga på men jag kan försöka lägga in något till innan jag åker ;)

Men ni får en bild på mig så länge, en lagom web camera bild, haha ;s


Bjuder...

2 VIDEOS SOM VÄCKER MINNEN


Denna video väcker massa minnen med min kompis Fanny! <3


Denna video väcker minnen från tiden jag kunde vara med Ida och Maja <3

MINA VÄNNER, DEL 1

Jag fick ett önskemål att jag skulle skriva lite om mina kompisar så jag tänkte göra det. Jag tar inte alla men jag tar några ;)

Fanny; Jag började lära känna henne när vi gick i 2:an så vi har känt varandra i ca 6 år. I början så var det bara vi, det var vi två. Men som alla andra så hade vi tider där vi bråkade men blev alltid vänner igen. Åren gick och det var fortfarande vi två men vi var ju med andra också ibland.
Det  var typ så här, om jag kom utan Fanny så frågade andra: "var är fanny?". Det var konstigt för folk runt omkring oss att se oss på olika ställen.

Nu hände det:
Det var fortfarnade bra som det varit innan men sen när vi började 8:an så sket det sig ganska länge...
Tänker inte ta det i alla minsta detalj men kan ta det lite. Vi kom ifrån varandra av olika själ och det gick ganska långt. Vi var nära på att förlora varandra som kompisar vilket inte är alls kul när man tänkte på alla våra roliga stunder!



Jag gjorde en liten video om oss då jag trodde detta var slutet...
Här är videon jag gjorde:



Efter Fanny sett den så bestämde vi att vi skulle prata i stallet om "oss", vi var ute och gick i ca 1 ½ timme och vi kom fram till att båda måste försöka att klara detta om det ska fungera+ lite till.
I början när vi gick så kände man den spända stämningen mellan oss vilket var otroligt konstigt att känna efter det vi gått igenom tillsammans.
Efter det försökte vi att bli vänner igen och nu är vi det men det kommer alldrig bli som förr..

Linnéa: Vi har alltid varit kompisar och vi gick hos samma dagmamma (min mormor) och träffades första gången när vi vara blöjbarn. När vi var mindre var det vi två och vi var bästisar och vi lovade att alltid vara det. Vi hade många roliga stunder tillsammans.
Och typ samtidigt när jag hittade Fanny så började båda vara med fler men vi var fortfarande ibland.
När jag och Fanny bråkade så ville båda gå till Linnéa, haha!
Just nu så är vi fortfarande kompisar och Linnéa, du ska veta att du är en grym kompis som alltid gör än glad! <3


hade ingen bättre bild på denna dator, haha så fail att jag pratar i telefon på bilden också.
Detta var när jag, Linnéa, Fanny, Vilma, Kajsa klädde ut oss med peruker och gick runt, haha!


Detta var första delenav mina vänner, det kommer fler en annan dag! ;)

GODMORGON ALLA UNDERBARA LÄSARE

Godmorgon! :)

Vaknade nyss och nu tänkte jag fixa lite tidsinställnda inlägg om lite ni önskat. Så hoppas att det blir roligt att läsa.
Detta blev ett kort inlägg nu, men det kommer ju lite fler sen.


Bjuder på en bild på mig

ÖNSKA VAD NI VILL SE HÄR PÅ BLOGGEN NU!

ÖNSKA NU VAD NI VILL SE HÄR PÅ BLOGGEN!
har inga förslag=ingen bra uppdatering..
Så snälla önska vad ni vill se, det tar bara någon minut att kommentera!

KOLLA PÅ PAPPAS FOTBOLLS MATCH

Hejhej! ;)

Vaknade nyss och ska snart äta frukost och göra mig ordning och sen åka och kolla när min pappa spelar en fotbolls match. Har inte planerat min dag mer.
Jag kan också säga att min uppdatering kankse inte kommer vara den bästa nu när jag är hos pappa då jag ska försöka vara med honom ganska mycket då jag inte träffar honom så ofta, hoppas att ni förstår.

Men ska ändå försöka att hålla det uppe lite grann!


ÖNSKA VAD JAG SKA SKRIVA, JAG VÄNTAR PÅ JUST DIN KOMMENTAR!

Sitter framför datorn hos pappa, tänkte skriva lite inlägg åt er så ni har lite att läsa :)
Jag har typ inga bilder på denna sator men kan kanske hitta fram några ändå, vissa kanske jag redan lagt upp innan men det är väl roligare med bilder än utan, right?

Men är det något specielt ni vill att jag ska skriva om? Kommentera i så fall!
(jag sitter här redo att skriva det ni önskar)
The time with you was the best time of my life, and I promise you: "One day, you are mine"

LITE BILDER FRÅN RIDNINGEN IGÅR

Nu kommer det lite bilder från ridningen igår men jag ursäktar min sits... :s jag vet inte varför men jag lutar min framåt när jag rider, kanske är svag i bålen så jag inte rkar hålla mig bakåt..






PÅ TÅGET

Nu sitter man på tåget påväg till sin pappa efter 2 timmars bilresa. Det blir 1 timme tåg och sedan typ 1 timme i bilen igen men sen är man framme i alla fall. Kan också säga att det är super kul att ni skriver så snälla kommentarer till mig! <3 men jag slänger in något inlägg ikväll också!

LITE BILDER FRÅN HOPPGRUPPEN IGÅR

Lite bilder från hoppgruppen igår:







Men det kan inte alltid gå som det ska, haha:


För att se fler bilder, KLIICKA HÄR!

BILDER FRÅN TISDAGEN DEN 3 JANUARI

Här kommer 2 bilder från 17.40-gruppen i tisdags:


Emma Englund & Horsa


Louise ericsson & ponsse
 
Här kommer det 2 bilder från 19.20:


Fanny Jaensson & Ponsse


För att se fler bilder, KLIICKA HÄÄÄR! ;)

GODMORGON

Godmorgon! :) Jag hade planerat att göra massa inlägg tills idag men problemet är att jag inte kan ladda upp bilder... Men jag ska försöka att hinna göra det jag tänkt innan jag åker ner till min pappa. Men annars så kommer det efter det men ska försöka.

Idag blir det att vara med Fanny och sen åka till stallet och rida Kasper. Efter det så åker jag hem och packar det sista till pappa och sen blir det att åka iväg.

Sen blir det lite inlägg när jag kommer fram. Men jag fixar lite tidsinställda i alla fall.


VÄRLDENS SÖTASTE! <3

5 SAKER DU KANSKE INTE VISSTE OM MIG...

Det verkade som om det var några som uppskattade "5 saker ni kankse inte visste om mig" så här kommer det en till:

*Jag verkligen avskyr spindlar och kryp!
*Jag kan bli sur när jag inte får som jag vill
*Jag skulle vilja bo på en gård på landet
*Jag är mörkrädd ibland
*Jag tycker om att göra designer/headers



That is me now, and forever

SVAR PÅ ANONYM

Fick en kommentar från en anonym så jag tänkte svara på den här:



Svar: För det första: Skriv gärna namn så jag vet ;)

Kanske låter lite konstigt att jag gör det men det är faktiskt ganska smart tycker jag. För jag godkänner inte kommentarerna från tävlingen innan tävlingen är avslutad så då kan ingen kolla och fuska.

Tack! :D

DRESSYR MED LOLLIPOP

Hejsan! ;)
Kom hem från stallet för ett litet tag sedan! Jag kan väl berätta lite vad som hände där idag även om jag skrev imorse vad jag skulle göra idag.

Kan börja med att sömnen inte blev den bästa idag, gick och la mig halv 6 i morse... somnade typ direkt. Jag skulle komma och hämta Fanny & Emma hos emma vid 11 då vi skulle till marieberg och shoppa lite. Vid 10 över 11 så ringer Fanny: "Var är du? kommer du snart?" Hon väckte mig av att hon ringde, gissa om man fick lite fart då! 
Jag ringde min mormor som skulle skjutsa, gör mig snabbt ordning och åker sen och hämtar dom. 
Med hem fick jag:

*Nya ridskor (behövdes verkligen, mina var helt trasiga..)
*Lädertvål
*En "burk" som man ska ha tvålen i
*Läderfett

Sen drog vi direkt till stallet och bytte om, emma hjälpte mig att borsta Kasper till mig. Red honom, han var verkligen inte sig lik. Men det kanske var för att det stod hinder på banan. Han ville hoppa, varje gång man kom nära ett hinder så kände man att han drog sig mot hindret. 
Han var lite busig också men blev ganska lugn i slutet.

Sen så fotade jag i Hoppgruppen, lite bilder kommer också.

Sen red jag, skulle ha Lollipop. I början när vi värmde upp så tänkte jag: hur kommer detta gå, det kommer verkligen ÏNTE gå bra.
Men efter ett tag så lyssnade hon bra och var duktig! Jag har faktiskt börjat gillar henne. Men jag sammarfattar detta ridpass med att det gick bra. 
Bilder kommer.


 
(kan fortfarande inte ladda upp nya bilder så det blev en bild som jag redan hade här på bloggen)

5 SAKER DU KANSKE INTE VISSTE OM MIG...

*Jag är jätte kittlig under fötterna, eller lite här och var egentligen
*Jag kollar på min mobil 24/7 om jag fått sms eller något
*Jag älskar att fotografera, allt från hästar till blommor o.s.v.
*Jag är lite smått beroende av sötsaker...
*Jag har nästan alltid en liten lampa som lyser i mitt rum när jag ska sova

Vad tycker ni om några sånna inlägg ibland?


So I Am

FAIL BILDER A LA FELICIA

Det verkar som om det är ganska många som gillar fail bilder och även jag! Så jag tänkte slänga upp lite failbilder från när jag rider ;)








Skulle det vara roligt med fler? :)

ps: mobba mig inte på vissa bilder... :s


MIN ÅSIKT OM SKVALLERBLOGGAR

Det är ju mycket snack om skvallerbloggar nu för tiden så jag tänkte skriva ett inlägg om vad jag tycker om skvallerbloggar.

Jag kan börja med att säga att jag gillade skvallerbloggar mycket förut. Men det har ändras nu. I början tyckte jag att det var kul att få veta lite skvaller men upptäckte fort att allt inte var sant och att det tryckte ned folk. Jag hatar verkligen att folk ska bli ledsna så det var verkligen inte kul att det fanns sådanna bloggar som är där för att trycka ner folk och påpeka allas små misstag eller något sånt o.s.v. 
Nu tycker jag att skvallerbloggar i lagom mängd kan vara helt okej, men sånna som ryttarskvaller, ponnypepp m.m tycker jag är riktigt bra att det finns, det ger positiv respons istället för negativ! Tänk vad kul att få positiv respons i stället för negativ respons.

Skvallerbloggar som skriver massa dumma saker, tänk såhär: "Hur skulle ni reagera om någon skrev så här om din blogg eller om dig? Det skulle väl inte vara så kul?! Ne, men varför hänga ut andra på det sättet då?"

Jag förstår inte hur man kan skriva sånna saker som vissa gör, man borde skämmas! ush säger jag bara..
Jag förstår inte hur man vill läsa detta och tycker att det är roligt att läsa något som andra blir uthängda för.. Jag kan erkänna att jag vet att det kan vara svårt att låta bli ibland, det är något som gör att man fastnar. Men jag ångrar mig när jag ser hur taskiga dom är..

Jag vet inte hur jag ska säga men vi tar det på ett lite lättare sätt, ALLA elaka "skvallar bloggar", tänk på vad ni skriver och börja skriva snälla saker istället! Ni kommer få mer glada kommentarer i slutändan. Det finns sånna som inte gillar när skvallarbloggar blir snällare men det lönar iaf sig i längden!

Till er snälla skvallerbloggar som ger positiv respons: Fortsätt som ni gör, bli inte som de elaka bloggarna, Ni är grymma!

Så här tycker jag om skvallerbloggar, vad tycker ni??

Jag vet att några av er som läser kanske tycker helt annorlunda men detta är mina åsikter!

SEGT ATT LADDA UPP BILDERNA

Sitter fortfarande och väntar på bilderna, haha! Klockan är snart halv 3. Nu när jag inte har något att göra så tänkte jag fixa lite tidsinställda men det är lite jobbigt att det inte går lägga in bilder på bloggen men jag får väl försöka lite till. Håll tummarna!

Kan väl berätta lite om hur min dag kommer se ut idag då. Vid ca 11 så åker jag, Fanny & Emma till m-berg och shoppar lite försenade julklappar till min pappa m.m då jag inte träffat dom nu efter jul så tänkte köpa det nu innan jag åker till dom som jag gör på Torsdag.
Sen vid 14 ungefär så åker vi till stallet där jag ska rida underbaraste Kasper och sen ska Emma & Fanny rida i hoppgruppen, fotar då. Så det kommer väl lite bilder då med.
Sen blir det att rida i min vanliga grupp klockan 19.20, tror att jag ska ha Lollipop som jag red innan jullovet, dresyr. Vi får hoppas att det går bra.
Sen åker vi hem och när jag kommer hem så kommer jag nog somna ganska fort då jag kommer antagligen inte få så mycket sömn denna natten..

Men så blir min dag idag, hur blir era?


Bjuder på en bild på Lollipop.

Fick upp en bild men det tog tid..

TILL ATT TIDEN SKA GÅ FORTARE

Nu tänkte jag fördriva lite tid genom att svara på dessa frågor som jag hittade på en blogg. Jag ska ju vänta på att bilderna från idag laddat upp på picasa och det går ju inte fort som blixten precis :/

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, det gjorde jag nog
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inget nyårslöfte förra året
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej 
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej
5. Vilka länder besökte du? Sverige, hehe!
6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012? Ja, det är ju alltid man vill ha med någo, eller i alla fall så brukar det vara det för mig.
7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? Ehh, jag minns inget datum precis..men det finns väl något som jag alltid kommer minnas
8. Vad var din största framgång 2011? Jag fick bättre självförtroende i början av året, men för sen bli lågt igen..
9. Största misstaget? Jadu, jag vet det men jag tycker att det är något som jag ska hålla för mig själv
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ne, asså jag har ju varit sjuk lite sådär, förkyld och så men inte så farligt
11. Bästa köpet? Det vet jag inte
12. Vad spenderade du mest pengar på? Ridsaker tror jag :P
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, det gjorde det
14. Vilken sång kommer alltid att påminna dig om 2011? Det är nog ingen som kommer påminna mig om 2011 precis då den varit väldigt blandad.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag var ledsnare men det var ju roliga stunder också!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Inget som jag kommer på just nu..
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Bråkat med vänner...
18. Hur tillbringade du julen? Med min familj :)
19. Blev du kär i år? Nej, det blev jag inte.
20. Favoritprogram på TV? Ja, det finns mycket roligt men jag säger nog Ponny Akuten, det är roligt!
21. Bästa boken du läste i år? Läste inte så många böcker.
22. Största musikaliska upptäckten? Ingenaning
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ja!
25. Något du önskade dig men inte fick? En egen häst.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Var hemma med familjen
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det finns massor som kunnat gjort året bättre, men jag vet inte vad..?
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? ?
29. Vad fick dig att må bra? Hästarna, familjen!
30. Vilken blev dn favorit kändis? Rolf-göran bengtsson
31. Vem saknade du? Maja, ida m.m
32. En butik du besökt ofta? Hööks

33. Berätta de saker som hände som du tyckte var bra? Jag fick en medryttarponny som heter Mynta, jag fick hälsa på Ida (en shettis som jag och mina kompisar tog hand om lite sommaren 2010), det finns massa mer.
34. Berätta de saker som hände som du tyckte var mindre bra. Bråk med kompisar, ljug, några drog ner mitt självförtroende som precis gått upp.. finns mer men det var lite
35. Är det någonting du lärt dig detta år som du förut inte insett? Ja, det är det!
36. Vilka bloggar har du följt under detta år? Jag har följt massor!
37. Har du träffat någon kändis under året?  Ehh, det kanske jag gjort?
38. Någon plats som kommer att påminna dig om 2011? Jag vet inte riktigt..
39. Ett favorit minne från 2011 som du kommer bära med dig. Ett minne var väl när jag fick hälsa på Ida igen, saknar henne så grymt mkt... :'(
40. Har du uppfyllt något mål eller dröm detta år? Ja, något har det väl blivit
41. Människor som betytt mycket. Det finns många men till exempel Linnéa, Moa, Fanny
42. Något som hänt som fått dig att bli ledsen? Jätte många saker.. :/
43. Har du träffat en människa som du tror du kommer ha kontakt med i resten av ditt liv? Ja!
44. Har detta år varit bättre/sämre än vad du förväntade? Sämre tror jag, men det har ju haft roliga saker som jag aldrig trott innan också!
45. Årets favorit sak? Min kamera (den fick jag i julas men den har ju varit med lite på 2011 iaf)
46. Någon kompis du har umgåtts mest med? Fanny, moa mest nu i slutet av året
47. Har du lärt känna några nya människor? Ja, det har jag
48. Någon person som har lärt dig mycket? ja
49. Vem har betytt extra mycket? Familjen, hästarna,      vännerna
50. Beskriv detta år med 1 ord? BLANDAT

Blev lite som jag skrev vet inte på och så, haha, men detta var ju rättså roligt! Lite jobbigt men ändå lite kul.
Hoppas ni orkar kolla igenom lite, men om ni inte orkar så gör det inget ;)



*HÄR SKA DET VARA EN RUBRIK*

Kom hem från stallet för ca 2 timmar sedan. När jag kom dit så red jag Kasper, han var jätte duktig! Han försökte att hoppa iväg lite och ta några glädjesprång men gjorde det inte, det ända han gjorde var att slänga med huvudet. Söt ponny!

Bilder kommer när det går att ladda in bilder.

Sen så fotade jag Emma och Louise i 17.40-gruppen, Emma red Horsa och Louise red Ponsse. Jag kan som sagt inte ladda in nya bilder på bloggen nu så det kommer bilder senare.
Fotade också i 19.20-gruppen där Emma & Fanny red i, Emma på Adam och Fanny på Ponsse. Bilder kommer också därifrån.

Nu sitter jag här och laddar in massa bilder fårn idag på picasa så att dom jag fotat på kan få dom, men det går inte snabbt ska jag säga... :/
Men det blir i alla fall att sitta uppe hela natten tills det laddat klart, hehe. Kommer antagligen vara lite småtrött imorgon när man ska till m-berg och sen till stallet.


När jag inte kunde ladda upp någon bild så fick jag ta en som jag redan hade här på bloggen (väldigt liten bild dock..)

BESÖKSRECORD IGÅR! :D

Igår hade jag besöksrecord här på bloggen, Tack så jätte mycket! Ni är bäst! :D
Kom över 100-strecket för första gången!


FLER BILDER FRÅN EXTRARIDNINGEN I TORSDAGS

Bilderna är fotade av Emma, med Fannys kamera:
















TÄVLING-FINN FEM FEL

Nu tänkte jag ha en liten tävling här på bloggen då jag ska ha lite roligheter på bloggen och så!
Det är bara att hitta 5 fel på en av de bilderna nedan. När ni hittat alla, skicka en kommentar till mig där du skriver alla felen.
Vinnaren är någon av de som har mest rätt, om vi säger att 3 har alla rätt så lottar jag vinnaren!
Vill ni att jag ska lotta vinnaren i ett videoinlägg eller ska jag bara skriva det på bloggen sen?

Vinnaren utses på söndag denna vecka om jag fått in tillräckligt med folk som vill vara med på tävlingen, annars kommer det lite senare.

Vinnaren vinner en överraskning! :)

Här nedan är orginalbilden:

& här är bilden med "felen":


Lycka till! :D

AVSLUTAD TÄVLING

INSTÄLLNINGAR?

Godmorgon!
Vaknade sent idag, vid 12 av att min mamma ringde och sa att hon snart kom hem och åt. Hehe, jag som aldrig brukar sova så länge men så blev det :p

I alla fall så åker jag till stallet med Fanny vid 14.00 och jag ska rida Kasper vid 15.00 och sen ska jag kolla när Fanny & Emma rider vid 19.20-20.10. Jag fotar nog dom så det kommer upp lite bilder på dom sedan.
Ska också försöka att hitta rätt inställning till min kamera när man fotar hästar i ridhus.

Någon som vet vilken inställning som är bra till en Sony a33? (när man ska fota hästar i rörelse i ridhus, helst utan blixt)



LITE FLER BILDER FRÅN NYÅRSHOPPNINGEN

Jag har nu fått lite fler bilder från nyårshoppningen, så här kommer det några:

Dessa bilder är fotade av Louise Ericsson:






Dessa bilder är fotade av Emmas mamma:








FANNY & NEMO, EXTRARIDNINGEN 29 DECEMBER 2011


PONNYAKUTEN

Nu har den nya ponnyakuten kommit ut på svtplay, eller i alla fall första programmet.

För att hitta det, kolla här:

http://svtplay.se/v/2657690/poakett



Vad roligt att det kommit ut då jag tycker att det är jätte roligt att kolla på, att se andra männsikors framgång inom ridsporten osv.

Vad tycker ni om Ponnyakuten?

KASPER & PEPPE IDAG

Jag är nyss hemkommen från stallet och så, tänkte berätta om min dag idag. Jag var hemma och slappa på förmiddagen och vid 14.00 så åkte jag och Linnéa till stallet och jag började med att gör ordning Kasper då jag skulle rida honom. Sen vid lite innan 15.00 så red jag och Frida, Frida red Eddy då han också ska ridas igång nu.
Det gick väl bra, Linnéa fotade lite med min kamera och bilderna kommer längre ned i inlägget.

Efter jag ridit så gjorde vi inte så mycket innan min mamma kom och hämta mig då jag skulle och rida en häst som heter Peppe som jag kanske ska bli medryttare på.
Han är en d-ponny på 8 år. Är det någon som är intresserad av att jag skriver lite om honom när jag vet om jag ska bli på honom eller ej?

I alla fall så red jag och hon som äger honom ut, jag på Peppe och hon på deras storhäst Bella. Vi red runt kullarna, det var helt kolsvart och man såg inte så mycket men det gick bra. Han var lite busig och hoppade runt lite, haha. Och en gång så hoppade han upp på en kulle bredvid vägen då det var läskigt.

Ja, och sen efter det så åkte vi hem och nu sitter jag här!
Kollar in på bloggen och ser massa kommentarer och statistiken är på topp! Är redan på record och imorgon får ni se hur det blev!  :D

Här kommer lite bilder fårn idag när jag red Kasper:





Blev inte så många men vissa kommer ut i andra inlägg också ;)

FILM-JAG & LILLE SKUTT EXTRARIDNINGEN 29 DECEMBER



BILDER FRÅN NYÅRSHOPPNINGEN

Dessa bilder från nyårshoppningen är fotade av Frida Rydbjer:









Bilder som Stefan fotat på mig:






Ett foto på rosetten jag fick:


STALLET NÄSTA

Snart åker jag till stallet med Linnéa, kameran följer med. Linnéa fotar lite när jag rider Kasper så räkna med lite bilder antingen senare i kväll eller imorgon bitti.

Blev ett kort inlägg nu men jag bjuder på 2 bilder från förra veckan när jag red Kapser:




SÅ HÄR SER MIN FÖRSTA VECKA UT 2012




RÄNSAR BLOGLOVIN, VILL NI VARA KVAR?

Nu tänkte jag ränsa mitt bloglovin, så om ni vill att jag ska följa er så kommenterar ni "följ mig"!
Jag tänkte, det är ju nytt år, nya tag. Jag följer ca 100 bloggar varje dag och tyckte att jag skulle ränsa lite.

Kommentera om ni vill att jag ska fortsätta följa dig! ;)


VAD VILL NI SE HÄR PÅ BLOGGEN?

Godmorgon alla fina bloggläsare! :)

Nu när jag ska försöka att hålla bloggandet på topp så kan ni väl önska lite vad ni vill se här på bloggen, vad som helst! Så var så snälla och lämna en liten kommentar och säg vad ni vill se här på min blogg?

Jag försöker fixa allt ni vill se här. 
Det kan vara allt från bilder, filmer, tävlingar, åsiktsinlägg till flummvideos osv.


NYÅRSHOPPNINGEN I LÖRDAGS

Red ju nyårshoppningen i lördags och jag red Ferrari. Innan jag skulle rida så skulle hon var med på clear rounden med en annan tjej, det gick bra för dom och dom fick en rosett! Grattis!

Sen så skulle jag rida, det var en klass då det var 70-80cm. Jag hade startnumret 13. På framridningen så gick det inte så bra, hon var lite stark och lite stel men när vi började hoppa så gick det bättre utom ett språng som blev ett jämnfota hopp. Sen på själva tävlingen så var jag nervös och red inte som jag brukar och kom nära på några hinder och blev då konstiga hopp men vi kom till omhoppningen och jag ökade lite och gjorde lite mindre vägar. Jag brukar inte vara den som vågar satsa på omhoppningar och gjorde inte det denna gången heller men lite i alla fall.
När jag red ut från banan sa dom att jag låg på en andra plats gissa om jag blev förvånad, klart jag blev!
Jag tyckte inte att rundan gick så bra och kom fel på några hinder och sånt så jag ränkade inte med att jag skulle komma så bra till.

Det blev faktiskt så att ingen red fortare än mig sen så jag blev 2:a och fick en blå rosett och fick springa ärevarv! :D
Jag är skit förvånad och kan inte fatta det än, om jag någonsin kommer kunna göra det, haha!

Grattis till Tuva Eriksson som vann tävlingen med Gazella!

Min mamma filmade så här kommer filmen:




Lite bilder blev det också, men dom kommer i ett annat inlägg då detta inlägget blir lite väl långt då enligt mig, men dom kommer inom snarast! :)

FANNY & NEMO PÅ NYÅRSHOPPNINGEN 2011


EXTRARIDNING 29/12 2011

Red en extraridning 29 december 2011, red Lille skutt och vi hoppade! Det var grymt kul och lille skutt hoppar vi som en kanin, haha! ;)

Fanny du har en grym hopp-ponny som skötponny, det ska du veta! <3

I alla fall så byggde vi som skulle vara med på extraridningen en bana och den blev bra må jag säga!
Så här säg den ut:


Man börjar vid röda saken vid C, så kan ni nog se hur banan var.

Här kommer lite bilder som är fotade av Frida Rydbjer:













Några bilder som är fotade av min mamma:








Det var några bilder, dom som är fotade av min mamma- vi har inte hittat den bästa inställningen till foto av hästar ;)

Ridpasset tyckte jag gick bra, film kommer nog under veckan! :)

MINA NYÅRSLÖFTEN

Det blev några löften till detta år i alla fall:

  • Börja träna (ska börja när jag kommit hem från min pappa som jag ska till på torsdag)
  • Äta mindre godis/efterrätter osv. (bli nyttigare)
  • Försöka att komma längre i min ridning och utvecklas
  • Försöka att hålla bloggens uppdatering på topp
  • Försöka att rädda vänskapen med vissa vänner<3

Finns säkert fler som jag skulle vilja göra men detta var det jag kom på nu som jag verkligen ska försöka med! ;)

Vad har ni som nyårslöften?


Min söta katt Taggen ;)


JAG KOMMER TILLBAKA MED NYA TAG

Nu har jag bestämt mig att jag ska komma tillbaka till bloggen och blogga, och nu med nya tag. Jag har nu under denna korta bloggpause att jag velat blogga och dela lite av mitt liv med mina bloggläsare.
Nu lovar jag att fortsätta blogga här till minst januaris slut men kommer antagligen att fortsätta längre om det går bra här på bloggen då jag kommer försöka att satsa lite på bloggen och ni kommer få inlägg och lite roligheter!

Just nu sitter jag hemma och är sjuk, en bra start på året va?

Men gott nytt år på er! :D


En bild på mig & lille skutt från torsdagens extraridning, hoppning.

RSS 2.0