RIDTUREN IGÅR

Igår var jag och mamma hos Peppe och Bella, när vi kom dit så hade dom hade redan fått lunch-höet så när vi kom så började vi att mocka och tog sedan in hästarna och sen fixade vi vattnet och sen började vi göra ordning hästarna för en ridtur.
När vi var klara och skulle gå ut ur stallet så gick jag ut först och jag hörde bara en smäll och peppe hoppade iväg lite och jag gick tillbaka till stallet och där står mamma med bellas träns i handen och bella står bara där. Bella blev rädd när hon skulle gå ut och kastade sig bakåt.. Tränset blev lite vitt så vi förstod att hon slagit i huvudet i taket och hon hade fått ett litet skrapsår på örat och 2 småsår på benet. Vi ringde ägaren och frågade vad vi skulle göra, såren var inte så farliga så vi skulle vi försöka gå ut igen och sen ta det lungt när vi red.
Det gick bra, hon gick ut men var lite nervös precis när hon gick under dörrkarmen men annars gick det bra.

Vi började rida och vi red mot kullarna, vid några höbalar så fladdrade det lite plast så vi fick gå ut lite på en äng då dom tyckte det var läskigt. Det blev mest skritt idag, även lite trav där det inte var halt. Han kändes jätte bra, han lyssnade bra och jag gjorde mycket övergångar och skänkelvikningar. I skänkelvikningarna så flöt det på och han lyssnade jätte bra, duktig ponny! :*
Vi red inte runt kullarna, vi red bara en bit och red sedan tillbaka igen, sen när vi kom tillbaka till höbalarna så tänkte vi att vi skulle gå ut på ängen lite tidigare så dom inte skulle bli rädda men duktiga som vi är råkar vi gå ut precis vid en plastbit som hade flygit ifrån en höbal så dom blev lite rädda för det.
Sen när vi nästan var framme vid stallet så lät det från ett hus så där blev dom också rädda. Dom var lite nervösa idag men det var nog för att det blåste.

Sen när vi kom tillbaka till stallet så gjorde vi hästarna klara och sedan tvättade vi Bellas sår och la på en salva så det inte skulle komma in smuts.
Sen fixade vi fodret och sen åkte vi hem.

Tog även några bilder, så här kommer några:


Kommentarer<3

Här kommenterar du:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0